Steun ons en help Nederland vooruit

Wijkzorg, samenwerking en mantelzorgers

D66 Zoetermeer wil:

1. De eerste lijn van de gezondheidszorg is dichtbij, in de wijk en bestaat uit huisartsen, apothekers, wijkverpleging, thuiszorg en regionale zorgcentra. Meer innovatie in de zorg (nulde lijn, eerste lijn, tweede lijn), door toetreding van nieuwe aanbieders en integrale zorgproducten. Bij aanbestedingen vanuit de gemeente niet louter op prijs selecteren, maar een aanbod nastreven met verschillende aanbieders. Dit bevordert gezonde concurrentieverhoudingen en innovatie van het dienstenpakket. Expliciete kwaliteitscriteria hanteren bij aanbesteding. De cliënt centraal.

2. Een laagdrempelige toegang bij en efficiënte organisatie van uitvoering van nieuwe wettelijke taak voor gemeenten en GGD in ouderenzorg.

3. De eerste lijn van de gezondheidszorg is dichtbij, in de wijk en bestaat uit huisartsen, apothekers, wijkverpleging, thuiszorg en regionale zorgcentra. Meer innovatie in de zorg (nulde lijn, eerste lijn, tweede lijn), door toetreding van nieuwe aanbieders en integrale zorgproducten. Bij aanbestedingen vanuit de gemeente niet louter op prijs selecteren, maar een aanbod nastreven met verschillende aanbieders. Dit bevordert gezonde concurrentieverhoudingen en innovatie van het dienstenpakket. Expliciete kwaliteitscriteria hanteren bij aanbesteding. De cliënt centraal.

4. Een laagdrempelige toegang bij en efficiënte organisatie van uitvoering van nieuwe wettelijke taak voor gemeenten en GGD in ouderenzorg.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018