Steun ons en help Nederland vooruit

Recreëren

D66 Zoetermeer wil:

1. Recreatie– en uitgaansmogelijkheden uitbreiden, in kwantiteit én kwaliteit, voor alle leeftijden en sportbeoefenaren.

2. “Groene recreëren” bevorderen, zoals wandelen, fietsen, hardlopen, skaten, et cetera, door meer gebruiksvriendelijkere bewegwijzering, meer rode fietspaden en meer rustplekken. Respect voor en behoud van natuur centraal houden.

3. Meer kleine speelplekken dicht in de buurt, daarbij letten op onderhoudsarme uitvoering. Keuze speeltoestellen in goed overleg met omwonenden, met name de kinderen waar het om gaat hier een stem in geven, zoals dat op basisscholen ook al plaatsvindt.

4. In de zomermaanden een beach volleybal strand aan de Grote Dobbeplas. Daarbij een vergunning verlenen voor uitbater van een ijscokar en voor verhuurbedrijven van bootjes en waterfietsen.

5. Aan het Marseillepad de mogelijkheid voor een speeltoestellen parcours bieden aan diverse producenten van speeltoestellen, zodat ze daar een demonstratiemodel van hun keuze kunnen plaatsen. Hiermee kan een ‘speellint’ ontstaan, met een promotioneel neveneffect, omdat het aantrekkelijk wordt voor andere gemeenten om er eens een kijkje te nemen.

6. De Noord–Aa plas in open vaarverbinding brengen met het omliggende water in het achterland dat de recreatieve waarde van de Noord–Aa plas zal doen toenemen.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018