Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Mandelabrug als stadsserre van groen Zoetermeer

Referentiebeelden Stadsserre MandelabrugD66 en PvdA willen Zoetermeer veel meer vergroenen. Beide partijen zijn geïnspireerd geraakt door de tentoonstelling “Future Green City” in Den Bosch, waarin talrijke voorbeelden getoond werden die de stad groener kunnen maken. PvdA fractievoorzitster Margot Kraneveldt bezocht deze beurs: “Wij zagen aansprekende voorbeelden van daken en wanden die met groen zijn bedekt. In steenachtige wijken geeft dat een aantrekkelijker woonomgeving, en draagt ook nog bij aan berging van overtollig regenwater”.

D66 raadslid Peter Vergers was ook bij deze “Future Green City” vakbeurs. “En wat mij aansprak, is de vergroening van schoolpleinen. Toch erg leuk voor kinderen om te kunnen spelen in een groene omgeving.”

Beide raadsleden kwamen samen op de terugweg van de vakbeurs op het nog wat ludieke idee om de kil ogende glazen Mandelabrug te transformeren tot een groene stadsserre voorzien van planten, struiken en bloemen. “Hoe gaaf is het om over de Mandelabrug te lopen of fietsen, en de oversteek als natuurbelevenis te ervaren”, zo zien de twee raadsleden van D66 en PvdA dat voor zich, “uniek voor Zoetermeer en voor ons land. Uitnodigend visitekaartje voor onze innovatieve en groene stad.”

 

 

Gepubliceerd op 15-12-2015 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018