Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Hoe houden we topsportleerlingen in Zoetermeer?

Stadsgesprek over mogelijke Sport-IKC met kinderopvang, primair én voortgezet onderwijs

Dinsdagavond 13 maart organiseert D66 een interessante avond over persoonsgebonden leren en bewegen in een op sport gericht integraal kind-centrum (IKC) met kinderopvang, primair onderwijs én voortgezet onderwijs.

Tijdens deze avond in het Stadstheater in Zoetermeer gaat D66 graag in gesprek met mogelijke partners (sportverenigingen, onderwijsbesturen, sportdocenten en andere geïnteresseerden) over de verschillende aspecten van dit integraal kind-centrum en hoopt tot een initiatiefvoorstel te komen.

 

Ervaring en idee Suzanne Rensen 

Susanne Rensen, manager Fitness & racketclub de Leyens, heeft persoonlijk ervaren hoe lastig het is om op hoog niveau sporten te combineren met het volgen van regulier onderwijs. Dit bracht haar tot het uitwerken van een concept waarin leren en bewegen meer persoonsgebonden aanbieden, centraal staat.

 

Het programma

De avond start met het persoonlijke verhaal van Susanne waarin zij dit concept toelicht. Vervolgens zullen Jeroen van Grunsven van het Picasso lyceum en Marie-Louise van Mourik, directeur-bestuurder van De Drie Ballonnen, ieder vanuit hun eigen expertise over gepersonaliseerd leren en bewegen in onderwijs en kinderopvang, hierop kort in een pitch reageren.

Daarna bespreken alle aanwezigen de benoemde aspecten. Na afloop is er gelegenheid om nog even (informeel) met elkaar te spreken tijdens een drankje in de foyer.

 

Datum: 13 maart 2018

Tijdstip: 20.00 – 22.00 uur

Locatie: kleine zaal van het Stadstheater van Zoetermeer

Gepubliceerd op 26-02-2018 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018