Steun ons en help Nederland vooruit

Mijn naam is Ian Koster en ik studeer Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse hogeschool. Dat ben ik gaan studeren omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in de werkwijze van de overheid en ik heb altijd een sterke maatschappelijke betrokkenheid gevoeld. Daarom heb ik mij enkele jaren geleden aangesloten bij D66.

D66 plaatst zichzelf in de traditie van het sociaal-liberalisme. Vrijheid en onderlinge verbondenheid gaan binnen het sociaal-liberalisme hand in hand en zijn even belangrijk. Alleen in een samenleving waarin individuen elkaar respecteren en met elkaar samenwerken kunnen samenleving én individu beide tot volle bloei komen.

Ik vindt vrijheid en samenwerken belangrijke begrippen. Met vrijheid kunnen mensen initiatief nemen en vorm geven aan hun eigen leven. Een open en transparante overheid die mensen ondersteund en faciliteert past hierbij. D66 werkt landelijk en lokaal aan een overheid die ruimte en kansen geeft aan iedereen om het beste uit jezelf en anderen te halen. Mensen moeten vrij kunnen denken en kunnen doen. Samenwerken is belangrijk omdat we samen meer kunnen bereiken. Hierbij is het belangrijk dat iedereen gelijkwaardig is, wij verdienen allemaal om met respect behandeld te worden. Wij zijn allemaal onderling verbonden met zorg en verantwoordelijkheid voor elkaar, voor onze omgeving en onze toekomst.

Mijn passie ligt op de volgende thema’s: (jongeren-) participatie, gemeentelijke bestuurszaken en onderwijs.

Meer van Ian Koster