Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 19 september 2021

Vertrek Cora Huijbens

Cora Huijbens stopt met haar politieke werk in Zoetermeer, vanwege haar verhuizing naar Drenthe.

Cora was vanaf 2006 actief voor D66 Zoetermeer. Ze was commissielid, raadslid, fractievoorzitter, vicefractievoorzitter en tenslotte weer raadslid. Een mooie politieke loopbaan in Zoetermeer. Cora kent dankzij de vele werkbezoeken en campagnes veel mensen in de stad en veel mensen kennen Cora. Voor ons was al die jaren echt een boegbeeld. Als fractievoorzitter gaf ze van 2014 tot en met 2018 leiding aan de grootste fractie D66-fractie ooit. Cora behandelde vele onderwerpen in de raad, maar haar hart lag bij het sociaal-domein. Ze maakte vorig jaar deel uit van de vertrouwenscommissie voor de aanstelling van de burgemeester. In de raad genoot ze groot gezag vanwege haar enorme dossierkennis en de manier waarop ze haar politieke werk deed. Cora is echt een mensenmens met aandacht voor iedereen. In de raad onderhield ze dan ook altijd goede contacten met de andere raadsleden, dwars door de partijen heen. We zullen haar inzet, kennis en kunde missen in onze fractie. Op 20 september is er het officiële afscheid in de Raad.