Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 juli 2021

Wie wint de Gouden Knijper deze zomer?

Gouden Knijper

Deze week is de Trashchallenge gestart, een zomerwedstrijd voor wie het meeste zwerfafval in onze stad weet te verzamelen. D66 raadslid Esmael Zamani mocht als eerste van start gaan in de estafette reeks waarbij de afvalknijper elke week overgedragen wordt aan een andere Zoetermeerse inwoner tot aan de finishdatum van eind augustus. “In een week tijd moet je zorgen zoveel mogelijk afval bij elkaar van straat te rapen”, legt Esmael Zamani uit die begin dit jaar een oproep in de krant plaatste onder de naam “Zoetermeer Zonder Zooi”. Een initiatief om samen met Zoetermeerders zwerfvuil te ruimen. Het idee voor deze estafette kwam van Louise Geldof waarbij de afvalknijper steeds wordt doorgegeven wordt aan een andere inwoner van de stad. Eind augustus maakt de gemeente bekend wie de winnaar is van de Gouden Knijper die uitgereikt wordt door wethouder Jacobien Groeneveld bij een gezamenlijke picknick in een park.

Aanmelden
Er zijn nog enkele plekken vrij in de estafettereeks in deze zomermaanden. Daarbij mag elke deelnemer ook samen met andere buurtbewoners of kennissen en vrienden meedoen want samen zwerfvuil ruimen maakt de uitdaging nog leuker. Aanmelden kan via zoetermeerzonderzooi@gmail.com.