Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 juli 2021

Meerdere Europese Subsidies voor Zoetermeer 

Voor D66 is het duidelijk dat we in de Europese Unie moeten samenwerken aan oplossingen voor de grote crises van deze tijd: de economische crisis en de klimaatcrisis. Daarom heeft D66 Zoetermeer twee moties ingediend waarmee gemeente Zoetermeer gebruik kan maken van Europese subsidies die voor de stad beschikbaar zijn. Zo kan het duurzaamheidsfonds worden verdubbeld en jongeren werkloosheid met Europese subsidies echt worden aangepakt!

D66 raadslid Esmael Zamani is verheugd dat de twee D66 moties een meerderheid van de stemmen in de gemeenteraad kregen. “De Europese Unie heeft een ambitieuze agenda om te komen tot een slimme, duurzame en inclusieve groei. Hiervoor zijn aanzienlijke hoeveelheden middelen beschikbaar. Van deze subsidies zijn tot nu toe weinig in Zoetermeer terecht gekomen! Terwijl een gemeente als Rotterdam 5 miljoen euro voor jeugdwerkloosheid heeft binnen gesleept. Provincie Limburg heeft zelfs hun duurzaamheidsfonds in één keer verdubbeld. Willen we een toekomstbestendig Zoetermeer, dan moeten we in de Europese Unie samenwerken.

Klik hier voor de moties van D66.