Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 maart 2021

Samen met inwoners zwerfafval opruimen

D66-raadslid Esmael Zamani ergert zich enorm aan de hoeveelheid zwerfafval in Zoetermeer. Met ‘Zoetermeer Zonder Zooi!’ wil hij samen met alle inwoners hier iets aan doen.

Zamani: ‘Laat het een challenge zijn om goed bezig te zijn voor je eigen leefomgeving en stad. Laten we de stad verdelen in gebiedjes. En voor elk gebiedje een groepje zien te vinden die ervoor zorgt dat het zwerfafval wordt aangepakt. Op een website moet je kunnen zien wie waar actief is. En wat de witte vlekken zijn. Dat moet toch mogelijk zijn? Want wie wil er nu niet een schone buurt?’

Rol van de gemeente
Hij vindt dat de gemeente dit kan aanmoedigen door elke maand een actie te belonen met een aardigheidje.

Zamani wil dit idee met ge├»nteresseerde Zoetermeerders verder uitwerken. ‘Neem contact met me op! Ik heb hiervoor een apart e-mailadres geopend: zoetermeerzonderzooi@gmail.com. Ik hoor graag van je!’