Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 17 oktober 2020

Pieten van deze tijd

Dit jaar heeft het college door de afgekondigde coronamaatregelen en het verbod op evenementen, moeten besluiten dat de gebruikelijke intocht van Sinterklaas niet door kan gaan in Zoetermeer, zo staat te lezen in het AD Zoetermeer van 17 oktober 2020. Raadslid Frank Schoonbeek: ‘Dat is uiteraard jammer voor de kinderen in onze stad, maar gezien de omstandigheden heel begrijpelijk. Vorig jaar hebben we in het Stadshart een goede stap gezet door diverse gekleurde pieten mee te laten doen. Als de intocht dit jaar door was gegaan hadden we graag gezien dat deze lijn was doorgetrokken. We willen graag Pieten van deze tijd, dus alleen gekleurde en roetveegpieten. Sinterklaas is immers feest voor alle kinderen in Zoetermeer!’