Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 26 juli 2020

Gemeente stelt budget beschikbaar voor CultuurZomer

De gemeente stelt budget beschikbaar om de CultuurZomer te realiseren. Raadslid Jamila Bakkers: “Het is mooi om te zien dat het culturele veld in Zoetermeer de handen ineenslaat om een zomerprogrammering neer te zetten. Met de CultuurZomer kunnen culturele activiteiten doorgang vinden, ondanks alle coronamaatregelen. Dat is goed nieuws voor onze stad.”

De gevolgen van het coronavirus hebben forse impact op de culturele sector. D66 pleitte eerder met succes voor handelingsperspectief voor het culturele veld. Uit vragen van D66 bleek namelijk dat culturele instellingen dreigen om te vallen. Onlangs werd besloten om incidentele steun van 5 miljoen euro aan instellingen te bieden om ervoor te zorgen dat continuïteits- en liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis worden voorkomen. Uit deze beschikbare middelen wordt nu onder meer de CultuurZomer gefinancierd.