Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 24 juli 2020

Blij dat college start met de pilot ‘Buddy app’

D66 Zoetermeer is blij dat in januari volgend jaar begonnen wordt met een pilot van de Buddy app; een digitale ondersteuning die mensen helpt om niet weer in de schulden te belanden.

D66 heeft hiervoor afgelopen mei (samen met de VVD, Fractie van den Berg, de PvdA, Zó! Zoetermeer en de LHN) de motie ‘Voorkomen van terugval in schulden of armoede door middel van de Buddy app’, ingediend. Tijdens de behandeling van de kadernota Meedoen met Meerwaarde werd deze motie, unaniem, aangenomen.

D66-raadslid Frank Schoonbeek spreekt van een belangrijke stap; ‘Als het mensen gelukt is om uit de schulden te komen, is het zaak dat ze niet weer in een dergelijke situatie belanden. Een (digitaal) steuntje in de rug kan hier bij helpen. Het voorkomen is voor alle betrokkenen van grote waarde. We zijn erg blij dat de raad en het college dit ook inzien en stappen willen maken.’