Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 juli 2020

Steun voor oproep D66 om wijkbibliotheek te behouden

D66 Zoetermeer is blij dat de motie, die oproept tot behoud van zowel bibliotheekfunctie als ontmoetingsplek in de wijken Rokkeveen en Oosterheem, is aangenomen.

D66 raadslid Frank Schoonbeek, ‘de afgelopen tijd hebben we allemaal gevoeld hoe belangrijk contact met andere mensen is voor het welbevinden. We hoorden dat ook terug in onze gesprekken met inwoners. Als gemeente moeten we hierin een stimulerende en faciliterende rol spelen. We moeten nu echt aan de slag met de Huizen van de Wijk en wat is er dan logischer om bestaande ontmoetingsplaatsen te gebruiken om dit ‘wijkgericht werken’ vorm te geven. Met deze Huizen van de Wijk kunnen we sociale cohesie bevorderen, eenzaamheid bestrijden, laaggeletterdheid tegengaan en digitale vaardigheden vergroten. We zijn daarom blij dat we van een groot aantal partijen de steun hebben gekregen voor deze motie.’

Fractievoorzitter van D66 Gernand Ekkelenkamp: ‘Met de motie, die mede is ingediend door GroenLinks en het CDA, zoomen we specifiek in op drie wijken: Oosterheem om daar een ‘Huis van de Wijk’ (met bibliotheekfunctie) te creĆ«ren, onderzoek doen naar de mogelijkheden om in de wijk Seghwaert een ‘Huis van de Wijk’ te realiseren en Rokkeveen waar de bibliotheek in staat gesteld wordt om die vestiging om te vormen tot ‘Huis van de Wijk’.