Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 23 juni 2020

Woningen betaalbaar maken voor starters

Woningen betaalbaar maken voor starters. Daartoe diende D66 een motie in tijdens het voorjaarsdebat. D66 wil dat het college stimulerende maatregelen neemt zoals de starterslening.

“Zeker nu de huizenprijzen op het hoogste niveau ooit zijn en is het krijgen van een hypotheek door de coronacrisis voor veel jongeren en andere starters bijna onmogelijk” aldus D66-raadslid Esmael Zamani. Dit moet anders.

Raadslid Jamila Bakkers vult aan: “Door onze jongeren kansen te bieden op een betaalbare woning, stimuleren we tegelijkertijd de doorstroming op de woningmarkt. Zo geven we de woningmarkt een positieve impuls.”

Tot enkele jaren geleden konden Zoetermeerders een starterslening krijgen van de gemeente. Het fonds was toen uitgeput. “In die jaren waren de huizenprijzen ook fors gedaald, er was geen grote noodzaak meer voor startersleningen, “legt D66 commissielid Willem Bos uit, “de huizenprijzen zijn de afgelopen drie jaar echter fors gestegen, dus het wordt weer tijd voor startersleningen. Daarmee kan je nét dat beetje extra lenen, waardoor je toch je huis kunt kopen.”