Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 16 juni 2020

Gelijke kansen voor iedereen afdwingen  

D66 wil gelijke kansen voor iedereen afdwingen. Daarvoor pleitte raadslid Jamila Bakkers tijdens het debat over racisme en kansengelijkheid.

D66 staat voor kansengelijkheid, in het onderwijs, op de arbeidsmarkt, de woningmarkt, bij de gemeente Zoetermeer als werkgever. Op elke denkbare plek zeggen we ‘nee’ tegen racisme en luidt een volmondig ‘ja’ voor een inclusieve samenleving. Raadslid Jamila Bakkers: “Daarover moeten we wat D66 betreft een stadsbreed gesprek voeren in Zoetermeer om zo kansengelijkheid af te dwingen. Het is goed dat daarvoor na de zomer een werkconferentie wordt georganiseerd door Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding en de gemeente.”

In het debat heeft wethouder Ter Laak voorts toegezegd om te onderzoeken of er net als in Utrecht sprake is van kansenongelijkheid in het onderwijs. D66 vroeg daarnaar omdat vorige week in Utrecht duidelijk werd dat basisscholen met schaduwlijsten werken voor de aanmelding van kinderen. De wethouder informeert de gemeenteraad zodra er meer over bekend is.