Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 12 juni 2020

D66 zet mantelzorgers in het zonnetje

Op woensdag 10 juni heeft D66 Zoetermeer de mantelzorgers van de bezoekers van Ontmoetingscentrum Carpe Diem Zoetermeer en Buytenthuis Zoetermeer in het zonnetje gezet. Deze ontmoetingscentra zijn een steunpunt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers en in de centra worden dagactiviteiten aan mensen met dementie geboden.

De ontmoetingscentra zijn een aantal maanden gesloten geweest maar gelukkig zijn de activiteiten, in aangepaste vorm, in beide centra sinds 18 mei weer fysiek mogelijk.

“Natuurlijk hebben wij digitale ondersteuning geboden” vertelt Marjon de Langen, activiteitencoach van de Vierstroom “onder andere door nieuwsbrieven met tips en er was ook wekelijks telefonisch contact zowel met mantelzorgers als met bezoekers. Deze activiteiten werden door de mantelzorgers gewaardeerd maar ervaringen uitwisselen of steun vinden bij elkaar in de centra zelf is echt veel fijner”.

Fractievoorzitter Gernand Ekkelenkamp: “We hoorden over het ‘Opstekertje’, een speldje dat is ontworpen door de Tinnen Roos. De gedachte hier achter is een lichtpuntje aan iemand uit te reiken die onmisbaar is in deze periode van Corona. Mantelzorgers zijn altijd onmisbaar maar in deze tijden zijn ze vaak nóg meer bezig met de zorg voor hun naaste”.

Wat dit Opstekertje helemaal een mooi initiatief maakt is dat 25% van de opbrengst van dit speldje gedoneerd wordt aan het Longfonds. Op dit moment is onderzoek naar Corona een prioriteit waar financiële middelen voor nodig zijn.

Wim Kokx, bestuursvoorzitter van D66 Zoetermeer, overhandigde twee boeketten aan de medewerkers: “Wij hebben respect voor de extra inspanningen die door jullie als zorgmedewerkers is geboden, dat verdient wat D66 betreft niet alleen applaus maar ook een prachtige bos bloemen voor de huiskamers in jullie centra.”

D66 is blij dat ze met dit bezoek aan deze specifieke groep ondersteuners haar waardering heeft kunnen uiten. Gernand Ekkelenkamp: “ We zouden het liefst alle mantelzorgers een hart onder de riem willen steken, want we realiseren ons heel goed dat zij het zwaar hebben door de coronacrisis”.