Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 6 juni 2020

Resultatendebat 2020

Namens D66 Zoetermeer voerde raadslid Esmael Zamani het woord bij het resultatendebat 2020. Hier heeft Esmael over verschillende onderwerpen gesproken die hieronder kort zijn samengevat.

D66 is blij met de huidige onderwijsinstellingen in de stad. Ook zijn we blij met de ontwikkelingen in het hoger onderwijs, zoals de vestiging van het lectoraat Data Science in de Dutch Innovation Factory. Kritisch zijn we echter over het onderwijsachterstandenbeleid van de gemeente. D66 wil dat de gemeente versneld aan de slag gaat om het extra Rijksgeld in te zetten in het onderwijs. Kinderen moeten gelijke kansen hebben in het onderwijs!

Er zijn kinderen in onze stad die terecht recht hebben op jeugdzorg. Langdurige en intensieve hulp doet het prijskaartje echter sterk stijgen. D66 pleit al jaren voor sterkere preventie om de kosten in de hand te houden. Hopelijk geeft de transformatie in het sociaal domein, waaronder de jeugdzorg, eindelijk de doelgerichte ommekeer.

Onze kinderen willen we graag gezond houden in geest en lijf, onmisbaar daarbij zijn onze sportverenigingen. D66 wijst graag op de flexibiliteit en inzet van de vrijwilligers en die daarbij goed ondersteund worden door de verenigingsondersteuners. Deze samenwerking is nog maar net gestart, maar lijkt nu al onmisbaar.

We zijn blij met de kwaliteitsimpuls in de wijken en we gaan voor een groene en gezonde stad waar het optimaal genieten en wonen is. D66 vindt het belangrijk dat er meer woningen in het middenhuur segment worden gebouwd, zodat het woningaanbod in onze stad verbreed wordt.

Ook nu weer wil D66 een lans breken voor kunst en cultuur. Kunst en cultuur zijn van onmisbare waarde in onze stad.

In deze tijden zien we het belang van een gezonde samenleving als nooit tevoren. D66 ziet daarom kansen. Kansen voor een schone stad waar het gezond en groen wonen is, kansen voor een gezonde en duurzame economie.