Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 5 juni 2020

D66 blij met aanpassing herinnering bij gemeentelijke belastingen

De gemeente Zoetermeer gaat het proces van de inning van de gemeentelijke belastingen aanpassen. Dit betekent dat de belastingbetaler voortaan eerst een kosteloze herinnering ontvangt, voordat er een aanmaning (met kosten) wordt verzonden. Naar aanleiding van schriftelijke vragen van de fractie van D66 heeft de gemeente onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en met succes. Raadslid Frank Schoonbeek: ‘we zijn blij dat de eerste herinnering voor betaling van gemeentelijke belastingen nu zonder boete is. Iedereen kan wel eens factuur over het hoofd zien of vergeten te betalen. Met deze aanpassing laten we ook zien dat we uitgaan van de goede bedoelingen van onze inwoners’.