Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 mei 2020

Handelingsperspectief voor culturele instellingen

D66 pleit voor handelingsperspectief voor culturele instellingen. Raadslid Jamila Bakkers heeft daarom schriftelijke vragen aan het college van B&W gesteld over de cultuurvisie en ondersteuning van het culturele veld tijdens de coronacrisis.

Het coronavirus raakt heel Zoetermeer. Ook de culturele sector gaat een onzekere tijd tegemoet. Raadslid Jamila Bakkers: “In gesprek met culturele instellingen in Zoetermeer kwam de behoefte aan meer duidelijkheid naar voren over de cultuurvisie, evenals als over de effecten van de gevolgen van het coronavirus. We vragen daarom het college hoe zij ervoor gaan zorgen dat de culturele spelers een duidelijk handelingsperspectief wordt geboden. Ook hebben we gevraagd of de culturele instellingen het dit jaar financieel gaan halen.”