Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 5 oktober 2019

Restauratie stadsmaquette Zoetermeer onder leiding van Schatbewakers van start 

Door een motie van D66, die in het voorjaarsdebat van 2019 is aangenomen, kon vandaag een start gemaakt worden tot het behoud van de stadsmaquette van Zoetermeer. De maquette, die voorheen onder een glazen vloer in het oude huis veel bekijks trok, wordt door Schatbewakers en vrijwilligers, stap voor stap weer hersteld. CKC & partners stak de helpende hand toe door ruimte beschikbaar te stellen om de restauratie uit te voeren.

D66-raadslid Frank Schoonbeek: ‘Ik ben blij dat we voldoende steun van de raad hebben weten te krijgen om een financiële injectie aan deze samenwerking te geven. Voor het door de raad beschikbaar gestelde bedrag kan een professionele maquettebouwer geraadpleegd worden en kunnen de schoonmaak- en materiaalkosten worden betaald; de rest is allemaal vrijwilligerswerk en goede samenwerking. Dit deel van het collectieve geheugen van Zoetermeer zou anders bij het vuilnis gaan; dat konden we niet laten gebeuren.’

Vanaf 4 oktober wordt in het CKC door vrijwilligers aan het herstel van de maquette gewerkt. De bedoeling is dat inwoners van Zoetermeer ook worden betrokken om mee te denken hoe ‘hun’ wijk er in 2000 uit zag en mee te denken over een toekomstige locatie.