Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 augustus 2019

Energiezuinige woningen, zonder bijwerkingen

Wonen in verduurzaamde en energiezuinige woningen zonder gezondheidsklachten. D66 vindt dat Zoetermeerders daar vanuit moeten kunnen gaan als zij een NOM-woning betrekken. Het is dan ook zaak dat gedupeerde bewoners met spoed hun huis weer in optimale staat kunnen bewonen.

NOM-woningen moeten qua comfort en lagere kosten een goede stap zijn in de energietransitie. De GGD heeft metingen verricht om de CO2-waarde na te gaan. Woordvoerder wonen Jamila Bakkers: ‘Wat D66 betreft worden deze metingen voortgezet en uitgebreid naar NOM-woningen waar potentieel een zelfde problematiek speelt. Met die metingen houden we vinger aan de pols. We dienen met gezamenlijke inzet te voorkomen dat zich in de toekomst een zelfde soort situatie voordoet.’