Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 25 juni 2019

Worden de wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem omgevormd tot ‘Huizen van de Wijk’?

Als het aan coalitiepartij D66 Zoetermeer ligt worden de met sluiting bedreigde wijkbibliotheken in Rokkeveen en Oosterheem omgevormd tot ‘Huizen van de Wijk’ als onderdeel van het plan van de Gemeente Zoetermeer om meer wijkgericht te gaan werken.

D66 Zoetermeer diende tijdens het raadsdebat over de Perspectief Nota een motie om dit plan uit te werken. In de Huizen van de Wijk is er naast een aanbod van de bibliotheek ook een aanbod van andere maatschappelijke organisaties en de gemeente Zoetermeer. Het moet bovendien een plek voor ontmoeting worden. De motie die werd opgesteld door raadslid Frank Schoonbeek (D66) werd mede ingediend door GroenLinks, CU-SGP en PDvZ. Tijdens de raadsvergadering  bleek dat veel partijen het een sympathiek voorstel vinden. Volgende week stemt de gemeenteraad over de motie.