Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 17 mei 2019

Meer aandacht op scholen voor reanimatie en AED gebruik

D66 Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld over hoe de kennis van de Zoetermeerse jongeren over reanimatie en het gebruik van de AED verhoogd kan worden.

Uit een op 16 mei in het AD verschenen artikel blijkt dat de kennis van jongeren over het gebruik van AED’s en reanimatie zeer laag is. Omdat in sommige situaties ‘iedere seconde telt’, wil D66 dat er onderzocht wordt of hiervoor aandacht aangegeven kan worden tijdens de lessen op de middelbare scholen in Zoetermeer

D66 raadslid Frank Schoonbeek: ‘des te meer mensen kunnen reanimeren en een AED kunnen bedienen, des te groter de kans op overleven bij hartfalen. Naast voldoende AED’s is het ook zaak dat we inwoners van Zoetermeer hier op jonge leeftijd al voor trainen.’