Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 maart 2019

Veel belangstelling voor de bijeenkomst ‘van Nieuwkomer naar Nederlander’!

Wat zijn de ervaringen van nieuwkomers en betrokkenen bij integratie? Hoe gaat en hoe kan de inburgering werken vanaf 1 januari 2021? Deze en andere vragen werden woensdagavond besproken tijdens de druk bezochte bijeenkomst ‘van Nieuwkomer naar Nederlander’ in het Forum café in Zoetermeer. Georganiseerd door Frank Schoonbeek van D66 Zoetermeer in samenwerking met de Mr. Hans van Mierlo Stichting (VMS).

Na een inleiding door Marthe Hesselmans van de VMS en enkele interviews met nieuwkomers was er een levendig gesprek met de aanwezigen onder leiding van oud D66-wethouder Isabelle Vugs.

Maar liefst vijftig aanwezigen met verschillende achtergronden namen deel; nieuwkomers, betrokken organisaties, wethouder Jan Iedema van Economie en Onderwijs, sportverenigingen, het bedrijfsleven, geïnteresseerde inwoners, Zoetermeerse politici en politici uit de regio.

Frank Schoonbeek: ‘Het was een succesvolle avond die opvolging verdient, het lijkt nog vroeg, maar we hebben nu de kans om op basis van de ervaringen uit het verleden de integratie goed vorm te geven. We zijn als gemeente èn als samenleving nu aan zet!’