Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 22 februari 2019

Slotdebat ‘Stadhuis van Democratie’

Gernand Ekkelenkamp deed namens D66 Zoetermeer mee met het slotdebat van ‘Stadhuis van Democratie’. Dit debat vond plaats op dinsdag 19 februari 2019 in de raadzaal van het Stadhuis-Forum.

Het debat was een unieke kans voor jongeren om meer te leren over de lokale politiek en invloed uit te oefenen op de politieke besluitvorming. In dit debat presenteerden de raadsleden zich aan de jongeren en werd er gesproken over actuele Zoetermeerse thema’s die jongeren aanspreken. Ook kregen de scholieren de kans om hun mening te geven en vragen te stellen. In een afwisselend programma werden zo verschillende onderwerpen besproken en kregen leerlingen inzicht in de verschillen in standpunten tussen de politieke partijen.

Tot slot werd ook de verdeling van het geld voor het lokale ‘goede doel’ bekend gemaakt. Daarvoor hielden enkelen scholieren een pitch. De pitch over KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij) kreeg de eerste prijs.