Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 5 februari 2019

D66 wil meer winkelleven blazen in de zieltogende zijstraten van het Stadshart

D66 wil meer winkelleven blazen in de zieltogende zijstraten van het Stadshart. “Het College richt zich alleen maar op de Promenade, die hele lange winkelstraat, waar je uitsluitend op en neer, en heen en weer kan blijven lopen,” betoogt Raadscommissielid Willem Bos, “ondertussen verloederen de andere straten van het Stadshart. Dat is jammer.” Het College wil dat winkels op de Promenade ook op de 2e etage kunnen uitbreiden. “Dus nog meer winkels op de Promenade, maar wij willen juist een trekker in die zijstraten, zoals aan het Rond. Winkelketen Action zit ook aan een zijstraat, dat veel publiek trekt. Dat geeft een impuls.” D66 wil prioriteit geven aan de winkels in de zijstraten, Rond en Warande. De leegstaande panden moeten na jaren eerst volop draaien dat is goed voor de stad, vindt D66 voordat de Promenade opnieuw uitgebreid wordt.