Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 2 oktober 2018

D66 is blij met vervolgstappen bouw goedkope jongerenwoningen in Rokkeveen

Afgelopen tijd is er veel gezegd en geschreven over de bouw van goedkope jongerenwoningen op de Plataanhout. Door het gebrek aan jongerenwoningen kunnen de jongeren moeilijk slagen voor een woning. D66 is positief over het raadsvoorstel grondexploitatie Plataanhout. “Dit voorstel geeft het startsein voor verdere gebiedsontwikkeling van de woningen aan de Plataanhout. Hierdoor kan er nu een goede stap worden gezet richting de bouw van jongerenwoningen in een groene omgeving” zegt D66 raadslid Esmael Zamani.

Een deel van de omwonenden heeft aangegeven liever geen jongerenwoningen in de buurt te willen hebben. Na constructief overleg met de omwonenden is ervoor gekozen om de doelgroep zo aan te passen dat er een mix komt van ouderen- en jongerenwoningen.

D66 waardeert de inzet van de omwonenden met hun wensen en zorgen voor hun buurt. “Alles overziende en gelet op het belang van een gebalanceerde mix van woningen kunnen wij ons vinden in het voorstel waarin aan het grootste zorgpunt van de omwonenden is tegemoetgekomen” aldus D66 raadslid Esmael Zamani.