Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 juni 2018

D66 zet in op fietsenstalling bij Stadhuis-Forum

D66 pleit in het voorjaarsdebat voor een fietsenstalling bij Stadhuis-Forum. Om de fietsenstalling te realiseren heeft D66 een motie ingediend. Onder deze motie zetten veel andere partijen ook hun handtekening. Er is dan ook brede steun voor dit D66-plan. Raadslid Jamila Bakkers: “We willen dat het gebruik van duurzame vervoersmiddelen zoals de fiets gestimuleerd wordt. Daarom is het belangrijk dat dichtbij een centrale plek als het Stadhuis-Forum een fietsenstalling is.” Ook in het collegeakkoord is de uitbreiding van stallingsmogelijkheden bij winkelcentra en randstadrailhaltes opgenomen. Met deze motie roept D66 op tot boter bij de vis. Fractievoorzitter Gernand Ekkelenkamp: “Het moet echt aantrekkelijk voor Zoetermeerders worden om vaker de fiets te nemen. Met het oog op de toekomst is het van belang dat we inzetten op een gezonde stad, met ruim baan voor de fiets!” Aanstaande donderdag wordt er over de motie in het voorjaarsdebat gestemd.