Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 16 maart 2018

#2 Cora Huijbens; Zoetermeer nog gezonder, groener en duurzamer

De afgelopen vier jaar heb ik als fractievoorzitter leiding mogen geven aan een mooie, diverse, gedreven fractie. Met acht zetels en twee wethouders is D66 de grootste partij in de gemeenteraad. Mede daardoor hebben wij afgelopen vier jaar mooie resultaten kunnen behalen voor onze inwoners. Maar er liggen nog voldoende uitdagingen voor komende jaren.

Nu er financiële ruimte is voor nieuwe sociale, ruimtelijke en economische ontwikkelingen vind ik het belangrijk om Zoetermeer nog gezonder, groener en duurzamer te maken. Een groene stad waar naast natuur, ook ruimte is voor een levendig centrum met uitgaansvoorzieningen voor jong, oud en alles daartussen. Tijdens mijn eerste raadsperiode heb ik het woord gevoerd over zorg, welzijn, jeugd, onderwijs en sociale voorzieningen, de zogenaamde zachte sector van het bestuur. De afgelopen vier jaar heb ik mij verdiept in de harde sector zoals ruimtelijke ontwikkelingen in de stad. Daarnaast heb ik, als fractievoorzitter het woord gevoerd bij grote financiële debatten zoals het begrotingsdebat.

Bovenstaande heeft ertoe geleid dat ik brede kennis heb verworven. Namens D66 spreek ik regelmatig met inwoners, werknemers, werkgevers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Mijn mening is dat besluiten niet genomen kunnen worden zonder dat zij daar bij betrokken worden.

Ik heb vertrouwen in ons krachtig sociaal-liberale geluid, dat mensen niet uit elkaar drijft maar ervoor zorgt dat inwoners zich thuis voelen en we ruimte bieden voor het nemen van verantwoordelijkheid om mee te doen aan onze samenleving. Graag zet ik de komende vier jaar dit mooie werk namens D66 voor Zoetermeer voort!