Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 21 februari 2018

Stemwijzer Zoetermeer online!

Weet u (nog) niet op welke partij u moet stemmen bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen? Maak dan gebruik van de stemwijzer van MijnStem stemhulp. De stemhulp van MijnStem bestaat uit een aantal stellingen. Deze hebben betrekking op de belangrijkste verkiezingsthema’s, zoals duurzaam en groen, openbare orde en veiligheid, zorg en welzijn, verkeer en vervoer, burger en bestuur en jeugd en onderwijs. Door aan te geven of u het ‘eens’ of ‘oneens’ bent met een bepaalde stelling of daarover geen mening hebt, komt u uit bij de partij die het dichtst bij uw eigen voorkeur staat. U kunt aan één of meer stellingen ook extra gewicht toekennen. Aan het eind kunt u uw eigen stemgedrag vergelijken met dat van alle politieke partijen.

Citisens heeft in samenwerking met NU.nl de stellingen gemaakt op basis van de verkiezingsprogramma’s en inbreng van de politieke partijen die in Zoetermeer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018 .

Klik hier voor de stemwijzer.