Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 7 november 2017

D66 wil roken ontmoedigen

D66 Zoetermeer heeft het College van B&W opgeroepen om zich aan te sluiten bij het initiatief van de Alliantie Rookvrij Nederland. Kinderen in een rookvrije omgeving laten opgroeien, dat is het doel van deze alliantie en daarmee de kans klein te maken dat kinderen zelf ook gaan roken. “De helft van de kinderen die start met roken”, legt D66 raadslid Robert Schaafsma uit, “blijft de rest van hun leven doorroken met alle gevolgen vandien. Dat vraagt om een stevige aanpak.”

D66 heeft een motie ingediend die ondersteund wordt door veel andere fracties, om onze kinderen te laten opgroeien in een rookvrije omgeving. “Denk aan schoolpleinen, sportvelden en speeltuinen waar veel kinderen en jongeren te vinden zijn, daar moeten zij niet gewend raken aan rokers”, vertelt D66 fractieondersteuner Esmael Zamani. Volgens D66 moet het op den duur niet langer normaal zijn buiten een sigaretje te roken. “Niet roken is dan het nieuwe normaal, en roken wordt abnormaal.”